15 nov. 2011

Gossip Girl, Logg Nr 3

Vanessa, Nate, Blair, Chuck, Serena, Dan och Jenny.


Till att börja med kan jag säga att alla förutom Dan och Jenny är väldigt rika och bor i Upper East Side. De bor i tjusiga lägenheter med hushållerskor och kockar osv medans Dan och Jenny bor i en gammal och lortig lägenhet med deras pappa som tjänar minimal lön. Dan och Jenny får nöja sig med det billigaste de kan få medans alla de andra köper prylar hela tiden som de inte ens bryr sig om att använda.
Blair Waldorf är den snobbiga flickan som får allt hon vill bara hon frågar om det. Hon har en lillebror och hennes föräldrar skiljde sig eftersom hennes pappa lämnade hennes mamma för en annan man och flyttade till Frankrike. Efter några år så gifte hennes mamma om sig och då fick hon dessutom en styvbror vid namn Aaron. Blair har alltid all uppmärksamhet och är Gossip Girls höjdpunkt. Hon visar sig vara den mest bitchiga och kaxigaste tjejen på Upper East Side men när hon egentligen är väldigt känslig.
Serena van der Woodsen är Blairs bästa vän och var bidrottningen i Upper East Side innan Blair tog över. Serena anses vara Manhattans största festare och hon får alltid som hon vill genom hennes utseende och självförtroende. På utsidan så verkar hon som den mest lyckligaste människan på planeten men egentligen så mår hon jätte dåligt inombords pga familjeproblem. De flesta tror att hon gör vad som helst med killar eftersom folk har spridit rykten men det är inte alls sant.
Nathaniel Archibalds passion är segling, han är Blairs ex och Jennys nya pojkvän. Han är en av de mest rikaste och olyckligaste i boken. Han träffar aldrig sin pappa och mamma eftersom dem jobbar och reser så ofta och han mår väldigt dåligt pga det. Alla tror att han är en snäll pojke medans han gör massor med dåliga saker som t.ex. tar blir hög nästan varje dag.
Daniel Humphreys mamma lämnade honom, hans syster och hans pappa när han var liten. Dan älskar att skriva poesi och är väldigt känslig. Han överanalyserar allt och alla och måste alltid ha kontroll. Han är lite av en outsider och är ganska mörk av sig, hans favoritord är död.
Vanessa Abrams är Dans flickvän. Hon är också väldigt mörk av sig på ett sätt, hon har alltid svarta kläder på sig och är alltid lite deppig. Hon bor ensam med sin syster i en lägenhet i Manhattan och de är som bästa vänner. Hon älskar att göra filmer och hon tillbringar nästan hela sitt liv till att filma vad som helst.
Jennifer Humphrey är Dans lillasyster, han är väldigt överbeskyddande. Hon var alltid den tysta lilla tjejen som ville vara som de andra men som kände sig utanför. Men efter att Nate träffat henne så blev hon den mest populära tjejen(förutom Blair). Hon ändras jättemycket och hennes pappa blir mycket besviken över henne. Hennes passion är konst.

Det är jul och Jenny vill köpa en present till Nate men har inte så mycket pengar att spendera eftersom hon redan slösade alla sina pengar på en klänning till balen. Men hon slösade ändå alla sina pengar plus hennes pappas pengar för sin älskling, hon köpte ett par boxer shorts som kostade 80 dollar, lite väl dyrt för en flicka som bor i en lägenhet mitt i förorten?

Nate sa:

”jag vill inte att du lägger för mycket pengar på mig, Jennifer”

Jag tycker att det var jättegulligt att han brydde sig om att hon inte skulle spendera så mycket pengar på honom eftersom jag inte tror att det är så många killar som skulle göra det.

Sedan var det Nates tur att köpa present till henne, han tog henne till en underklädesbutik så hon själv kunde välja vad hon skulle få. Hon blev panikslagen eftersom hon inte ville att Nate skulle få reda på hennes enorma bh storlek, så han köpte bara ett par trosor till henne.

Efter de köpte presenter till varandra så Föreslog Nate att de borde åka till Saint Regis(ett hotell). Och blotta tanken att åka till ett hotell med de presenterna de just köpt fick hennes hjärta att bulta tusen gånger i minuten. Men det han egentligen ville göra var bara att dricka en kopp choklad i baren där. Jennys känslor för Nate blev bara starkare och starkare för varje dag. Hon ville berätta för honom att hon älskade honom men hon ville att han skulle säga det först. Tillslut gjorde hon det, men han sa inget tillbaka. Så hon sa det igen, då sa han det tillbaka, men han tvekade. Efter de berättade för varandra att de älskade varandra så gick de till parken och satt där ett tag tills det var dags att åka hem till Jenny för att äta julmiddag med hennes familj. Jennys pappa älskade Nate och de kom väldigt bra överens.
Daniel hatade honom.
Daniel märkte att han inte längre kunde skriva dikter. Han förstod efter ett tag att det handlade om Vanessa och att han hade sagt att han inte var redo till henne när han sedan märkte att han kanske var. Så han bestämde sig för att berätta för Vanessa under kvällen att han var redo.
Det ända han egentligen ville var att det skulle gå över fort. Så han kunde börja skriva igen. Han var så distraherad annars. Dan skulle precis berätta för Vanessa att han var redo. Men då, precis innan han hann berätta för henne så kom hon in i hans rum bara underkläder och började han känna sig pressad och han blev dessutom chockad över att hon gjorde så även fast han sa att han inte var redo. Han blev panikslagen och bad henne att ta på sig sina kläder, men han förstod inte vad han gjorde, Han var ju redo?
Innan middagen såg Vanessa ett par i parken som låg i bara underkläder under en kappa när hon var på väg hem till Daniel så hon började filma dem och tänkte ha med det i sin nya film. Hon tyckte det var jätte romantiskt och en jättebra idé. Jenny och Nate kom lite sent till middagen och då insåg Vanessa att de hade likadana kläder på sig som paret hon filmade, det var dom! Några dagar senare så bestämde hon sig för att radera videon men då kunde hon inte hitta sin kamera och då frågade hon sin syster vart den var. Då sa hon att hennes kompisar hade lånat den.

”jag lånade ut den till mina kompisar”

Jag tycker att det var väldigt taskigt gjort av Vanessas syster, jag skulle själv aldrig kunna ge någon av mina kompisar något som är min systers.

Då kom Vanessa ihåg att hon hade fått väldigt konstiga meddelanden om parken. Hennes systers kompisar hade lagt ut den på nätet tydligen.
Daniel satt vid datorn och skrev dikter samma dag och fick plötsligt ett meddelande av sin kompis Zeke. Det var videon, hans pappa blev rasande när han fick reda på det och gav Jenny utegångsförbud, och förbjöd henne dessutom att träffa Nate. Det tog ett tag innan Daniel fattade det men det var Vanessa som filmade det, han bara visste det när han såg hur videon filmades.

Det var inte förens innan Blair kom till flygplatsen fick hon reda på att även Miles skulle följa med dem till Saint-Barts över helgen men hon försäkrade honom att de inte skulle hända något mellan dem under resan eftersom det som hände innan bara var en engångsgrej, men miles kunde inte låta bli och fortsatte att flörta med henne under hela resan. Miles blev bara mer och mer intresserad av henne varje dag och Aaron, Blairs styvbror kunde inte heller låta bli att tänka på henne hela tiden i smyg.

Jag tycker att det är rätt så konstigt att Aaron som är Blairs styvbror gillar henne, eftersom de är som syskon och bor i samma hus osv. Men på ett sätt så är det rätt så gulligt att han inte vågar säga något även fast han vet att Blair inte ser honom som sin bror.

Serena och Blair solade topless i stranden och helt plötsligt hörde Serena någon ropa på henne , det var Flow, hade han förföljt henne ända till Saint-barts? Hon blev väldigt irriterad på honom, Hon ville inte ens träffa honom, men han var jätte kär i henne.
Blairs mamma och låtsaspappa hade stora nyheter. Hennes mamma berättade han hon hade blivit gravid, och Blair kunde inte stå ut med det, tanken av att hennes 47-åriga mamma var gravid fick henne att vilja spy.


1 kommentar:

  1. Bra att du plockar ut flera citat ur boken, som du sedan kommenterar. Precis såhär ska den här uppgiften göras.

    SvaraRadera